Aktivitetsoversigt

Du kan se de faste aktiviteter her og læse mere om dem:

 

Amagerbro Lektiecafé

Hvad: I Amagerbro Lektiecafé kan man komme med skolebøgerne under armen og komme godt i gang med den danske stil, matematikopgaverne eller andre svære skoleopgaver - og få hjælp af dygtige frivillige. 

Hvornår: Hver torsdag klokken 17-18.30

Læs mere: Facebook

 

Amager Pileforening

Hvad: Amager Pileforening høster og sorterer pil på sin egen pilemark i Ørestad Bypark i december/januar og fletter sammen i perioden maj/november. 

Hvornår: Medlemmerne fletter sammen en gang om måneden enten på skift hos medlemmerne eller i Foreningshuset. Der er ingen fast mødedag.

Læs mere: Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Margrit Veng på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Amager Vest Lokaludvalg: Børn, Unge, Uddannelse og Beskæftigelse

Hvad: Det er en arbejdsgruppe under Amager Vest Lokaludvalg. Arbejdsgruppens formål er at skabe de bedste rammer og muligheder for de mange børn og unge i bydelen. Det er både de sociale rammer i form af fritidstilbud og aktiviteter for børn og unge, samt de fysiske, som institutioner, børnehaver, skoler og fritidsklubber. De behandler emner, der har betydning for børn og unge i Amager Vest og vurderer ansøgninger til bydelspuljen.

Hvornår: Første tirsdag i måneden klokken 16.30-19.00

Læs mere: Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte tovholder Kresten Thomsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne - Mødested København

Hvad: Foreningen er for unge og voksne med autisme, asperger eller tilgrænsende tilstande. De har brug for at møde andre i samme situation og har et mødested for Danmark Øst i foreningshuset.

Hvornår: De mødes på udvalgte tirsdage klokken 19 til cirka 21.15.

Læs mere: Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte tovholder på Mødested København Lars Stahlhut på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 

Bipolargruppen

Hvad: Bipolargruppen er lokale selvhjælpsgrupper for mennesker med bipolar affektiv sindslidelse under DepressionsForeningen.

Hvornår: Hver anden mandag klokken 19.00-21.00 (lige uger) – du må gerne drysse ind fra 18.45

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Gudmunda (Mynte) Arnardottir på telefon 24 23 29 71 eller Kim Bach på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Bydelsmødrene Amager

Hvad: Bydelsmødrene brobygger mellem to kulturer og bringer håb og forandring i andre kvinders liv.

Hvornår: Bydelsmødrene holder månedsmåde den første mandag i måneden klokken 17-19

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Fatma Bibi på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 28 62 34 89

 

Danmarks Familieklub

Hvad: Hele Danmarks Familieklub skaber fællesskab for børnefamilier og er målrettet børnefamilier med børn i alderen 2-12.
Som frivillig kan du stå for madlavning, leg, planlægning af mødegange og samvær med familierne.

Hvornår: Hver anden mandag klokken 16-19 (ulige uger)

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Cæcilie Løvstad på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 40 43 76 91

 

Den Sudanske-Danske Forening af 2021

Hvad: Den Sudanske Danske Forening arbejder for at skabe bro mellem sudansk og dansk kultur og samle herboende sudanesere.

Foreningen laver blandt andet arrangementer med sudansk kultur, fejrer højtider samt arrangerer aktiviteter for unge såsom fodbold, svømning, zumba og gymnastik. De har haft sangere fra Sudan til kulturaftener og meget mere.

Som frivillig kan man være træner ved en aktivitet, man kan evt. lære dem som har lyst at sy/strikke, spille/hygge.

Hvornår: Hver lørdag klokken 16-23

Kontakt: Du kan kontakte Mahmoud Siror / Abdalla Ali på telefon 26 12 02 44

 

Depressionsforeningen

Hvad: Depressionsforeningen er en landsdækkende forening og et fællesskab for mennesker med depression, bipolar lidelse og deres pårørende.

Foreningen arbejder for at øge viden og skabe forståelse for sygdommene og arbejder for en afstigmatisering.

Foreningen er skabt, drevet og baseret på frivillighed.

Hvornår: Hver anden onsdag klokken 19-21 (lige uger)

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Depressionsforeningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller telefon  33 12 47 27 

 

Foreningen Kvisten

Hvad: Kvisten er en forening, der tilbyder terapi til voksne over 18 år, som har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Kvisten er en landsdækkende NGO, hvis frivillige tilbyder gratis terapi og rådgivning i 44 kommuner i Danmark. Alle frivillige har enten en godkendt psykoterapeutisk uddannelse eller er psykolog og specialiseret i psykoterapi.

Hvornår: Kvisten tilbyder både gruppeforløb og individuelle forløb efter aftale og telefonrådgivning.

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Kvisten Hovedstaden på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 88 44 81 45

 

Fædregruppen Amagerbro

Hvad: Fædregruppen Amagerbro ønsker at gøre en forskel for unge fra lokalområdet gennem dialog og positiv voksenkontakt. Foreningen arbejder for at danne et stærkt fædrenetværk på tværs af Amager, og gennem fælles aktiviteter danne grobund for den gode dialog.

Hvornår: Månedligt sidste onsdag 17-21

Læs mere: Facebook

Kontakt: Du kan kontakte Fædregruppen Amagerbro på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hemingway Club Amager

Hvad: Alle mænd over 60 år kan være med i Hemingway Club Amager. Du skal have lyst til at være en del af et fællesskab, hvor de behandler hinanden med respekt. Der er altid kaffe og morgenbrød på programmet – og dårlige vittigheder er velkomne. Mændene samles også for at blive lidt klogere, så der er indimellem foredrag og udflugter.

Hvornår: Hver tirsdag 10.00-12.00. Tilmelding nødvendig.

Læs mere: Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Vagn fra Hemingway Club Amager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 40 34 54 11

 

Københavns Fødevarefællesskab Amager

Hvad: Københavns Fødevarefællesskab Amager er en medlemsdrevet økologisk indkøbsforening, der giver medlemmerne adgang til lokalt produceret økologisk grønt og frugt. Foreningen ønsker dermed at fremme økologisk og bæredygtig fødevareproduktion samt skabe lokalt fællesskab.

For at være medlem skal man være over 18 år. Medlemmerne står for alle led fra indkøb, pakning og udlevering af ugens pose med økologisk grønt, som medlemmerne kan forudbestille til afhentning hver onsdag.

Som medlem kan du bidrage med diverse frivilligopgaver for foreningen: Du kan høste hos landmanden, pakke/udlevere de ugentlige grøntsagsposer, koordinere vagtplaner, udvikle it-system, arrangere fællesspisning eller andre arrangementer mv.

Hvornår: Forretningen er åben for medlemmer onsdage 16-19

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Københavns Fødevarefællsskab Amager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Madboks Amager

Hvad: Madboks Amager deler overskudsmad ud for at bekæmpe madspild. Foreningen består af internationalt og ungt team, som modtager/indsamler, sorterer og opstiller maden samt guider, når bestilt mad bliver afhentet.

Hvornår: Madboks Amager er i Foreningshuset eller Maskinhallen en gang om ugen - de arbejder pt. på at starte op igen. Du skal booke en tid på deres hjemmeside for at hente mad. 

Læs mere: Facebook og Hjemmeside 

Kontakt: Du kan kontakte Madboks Amager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (engelsk)

 

Multikulturel Kvindeklub

Hvad: Multikulturel Kvindeklub er en selvstændig forening for voksne kvinder. Der er ca. 45 medlemmer og alle med somalisk baggrund.

Foreningens formål er at oplyse og dele erfaringer om, hvordan man begår sig arbejds- og kulturmæssigt i Danmark. Foreningen vil gerne give kvinder mere viden om mulighederne i det danske samfund. Derudover ønsker foreningen, at tilbyde et fælleskab til de kvinder, som sidder derhjemme med problemer og bekymringer, for at modvirke at de føler sig alene.

Hvornår: Hver lørdag klokken 10-14 og hver søndag klokken 11-15

Læs mere: Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte foreningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Mødre og unge foreningen

Hvad: Foreningen arbejder på at styrke relationen/dialogen mellem unge og forældre gennem forældrecoaching og med at engagere etniske minoritetsmødre i forebyggelsesarbejde - heriblandt forebyggelse af småkriminalitet og radikalisering. Foreningen bevidstgør etniske minoritetsmødre om KRAM-faktorer gennem rådgivning og aktiviteter. Foreningen støtter etniske minoritetsmødre i forhold til arbejde, uddannelse og familieliv. Mødre og Unge forening Amager henvender sig til mødre, børn og unge.

De tager ude på ture for børn og mødre. Derudover har de et læseprojekt for børnene, hvor de kan tage på biblioteket og låne en bog, som de kan lide.

Frivillige kan hjælpe med at støtte børnene, når de skal ud på tur eller lave aktiviteter i Foreningshuset Sundholm 8.

Hvornår: Hver fredag klokken 17-22

Læs mere: Facebook

Kontakt: Du kan kontakte Salaha Abdullahi Shirwa på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 27 13 07 88

 

Næstehjælperne Amager

Hvad: Næstehjælperne skaber et netværk for borgere på Amager, som ønsker at give eller modtage konkret hjælp til hverdagen i form af mad, tøj, sko, møbler, IT mv. De bestyrer en ugentlig café. Næstehjælperne hjælper reformramte borgere på Amager.

Som frivillig kan du være med at arrangere udflugter for børn og voksne, hjælpe til i cafeen, fungere som administrator i Facebookgruppen og deltage i bestyrelsen.

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Michael Neumann fra Næstehjælperne på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 60 80 70 40

 

Nåleøjets Venner

Beskrivelse følger

 

Senior IT Amager

Hvad: Senior IT Amager er en netværksgruppe af IT-interesserede, som gerne øser af deres viden

Mange af deltagerne på holdene har gået på holdene i flere år. Senior IT lægger vægt på, at gruppen har det hyggeligt, og at deltagerne kan lide at komme.

Der er altid kaffe på kanden.Der er også mulighed for at få vejledning på e-mail eller over telefon.    

Som frivillig kan du være praktisk hjælp (opstilling, kaffe mv.), ekstra hjælp under undervisningen, undervise i IT og klare henvendelser om tekniske problemer med telefon/computer mv.

Hvornår: Formiddagshold onsdage 10-12 og eftermiddagshold onsdage 14-16

Læs mere: Facebook og Hjemmeside

Kontakt: Du kan kontakte Claus Olander og Birgit Offt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 24 78 88 04

 

Solsikke Kvindeklubben

Hvad: Solsikke Kvindeklubben er en multietnisk forening.

Hvornår: Torsdage klokken 17-22

Kontakt: Du kan kontakte Layla Djama på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 53 69 10 33

 

Ældrenetværket

Hvad: Ældrenetværket er en del af Bydelsmødrene, og de består af en gruppe kvinder, primært med pakistansk baggrund, der mødes en gang om ugen til hygge, madlavning og syning. Det er en mulighed for kvinderne til at have et fællesskab.  

Hvornår: Hver torsdag 10-14

Kontakt: Du kan kontakte Memoona Shahzadi på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og telefon 51354084