Skip to main content

Faste aktiviteter

Du kan se de faste aktiviteter her og læse mere om dem. Listen er sidst opdateret i december 2023, så kontakt foreningen eller klik ind på deres Facebook- eller hjemmeside, hvis du vil vide mere om aktiviteten, og om du kan være med:

Amager Pileforening: Høst og flet af pil

Hvad: Amager Pileforening høster og sorterer pil på sin egen pilemark i Ørestad Bypark i december/januar og fletter sammen i perioden maj/november.

Hvornår: Medlemmerne fletter sammen en gang om måneden enten på skift hos medlemmerne eller i Foreningshuset. Der er ingen fast mødedag.

Kontakt: Du kan kontakte Margrit Veng på octopusogco@gmail.com

Bydelsmødrene Amager: Månedsmøde

Hvad: Bydelsmødrene brobygger mellem to kulturer og bringer håb og forandring i andre kvinders liv.

Hvornår: Bydelsmødrene holder månedsmøde den første mandag i måneden klokken 17.00-19.00

Kontakt: Du kan kontakte Fatma Bibi på bydelsmodreamager@gmail.com eller telefon 28 62 34 89

Den Sudanske-Danske Forening af 2021

Hvad: Den Sudanske-Danske Forening arbejder for at skabe bro mellem sudansk og dansk kultur og samle herboende sudanesere.

Foreningen laver blandt andet arrangementer med sudansk kultur, fejrer højtider samt arrangerer aktiviteter for unge såsom fodbold, svømning, zumba og gymnastik. De har haft sangere fra Sudan til kulturaftener og meget mere.

Som frivillig kan man være træner ved en aktivitet, man kan evt. lære dem som har lyst at sy/strikke, spille/hygge.

Hvornår: Hver lørdag klokken 15.00-23.00

Kontakt: Du kan kontakte Mahmoud Siror / Abdalla Ali på telefon 26 12 02 44

Hemingway Club Amager

Hvad: Alle mænd over 60 år kan være med i Hemingway Club Amager. Du skal have lyst til at være en del af et fællesskab, hvor I behandler hinanden med respekt. Der er altid kaffe og morgenbrød på programmet – og dårlige vittigheder er velkomne. Mændene samles også for at blive lidt klogere, så der er ind imellem foredrag og udflugter.

Hvornår: Hver tirsdag klokken 10.00-12.00. Tilmelding nødvendig.

Kontakt: Du kan kontakte Vagn fra Hemingway Club Amager på info.amager@hemingwayclub.dk eller telefon 40 34 54 11

Københavns Fødevarefællesskab Amager

Hvad: Københavns Fødevarefællesskab Amager er en medlemsdrevet økologisk indkøbsforening, der giver medlemmerne adgang til lokalt produceret økologisk grønt og frugt. Foreningen ønsker dermed at fremme økologisk og bæredygtig fødevareproduktion samt skabe lokalt fællesskab.

For at være medlem skal man være over 18 år. Medlemmerne står for alle led fra indkøb, pakning og udlevering af ugens pose med økologisk grønt, som medlemmerne kan forudbestille til afhentning hver onsdag.

Som medlem kan du bidrage med diverse frivilligopgaver for foreningen: Du kan høste hos landmanden, pakke/udlevere de ugentlige grøntsagsposer, koordinere vagtplaner, udvikle it-system, arrangere fællesspisning eller andre arrangementer mv.

Hvornår: Forretningen er åben for medlemmer onsdage klokken 16-19

Kontakt: Du kan kontakte Københavns Fødevarefællsskab Amager på amager@kbhff.dk

Madboks

Hvad: Madboks Amager deler overskudsmad ud for at bekæmpe madspild. Foreningen består af et internationalt team, som modtager/indsamler, sorterer og opstiller maden samt guider, når bestilt mad bliver afhentet.

Hvornår: Madboks deler bestilt mad ud i Maskinhallen hver søndag klokken 15.00-16.30. Enkelte gange om året er de Sundholm 8.

Kontakt: Du kan kontakte Madboks Amager på info@madboks.org (engelsk)

Multikulturel Kvindeklub

Hvad: Multikulturel Kvindeklub er en selvstændig forening for voksne kvinder. Der er ca. 45 medlemmer og alle med somalisk baggrund.

Foreningens formål er at oplyse og dele erfaringer om, hvordan man begår sig arbejds- og kulturmæssigt i Danmark. Foreningen vil gerne give kvinder mere viden om mulighederne i det danske samfund. Derudover ønsker foreningen, at tilbyde et fællesskab til de kvinder, som sidder derhjemme med problemer og bekymringer for at modvirke, at de føler sig alene.

Hvornår:  Hver søndag klokken 13.00-14.00

Kontakt: Du kan kontakte foreningen på multikultiamager@gmail.com

Mødre og unge foreningen

Hvad: Foreningen arbejder på at styrke relationen/dialogen mellem unge og forældre gennem forældrecoaching og med at engagere etniske minoritetsmødre i forebyggelsesarbejde – heriblandt forebyggelse af småkriminalitet og radikalisering. Foreningen bevidstgør etniske minoritetsmødre om KRAM-faktorer gennem rådgivning og aktiviteter. Foreningen støtter etniske minoritetsmødre i forhold til arbejde, uddannelse og familieliv. Mødre og Unge forening Amager henvender sig til mødre, børn og unge.

De tager ude på ture for børn og mødre. Derudover har de et læseprojekt for børnene, hvor de kan tage på biblioteket og låne en bog, som de kan lide.

Frivillige kan hjælpe med at støtte børnene, når de skal ud på tur eller lave aktiviteter i Foreningshuset Sundholm 8.

Hvornår: Hver fredag klokken 17.00-22.00

Kontakt: Du kan kontakte Leila Hassan på leylahassan2911@gmail.com

Næstehjælperne Amager

Hvad: Næstehjælperne Amager er lokal gruppe udsprunget af den landsdækkende gruppe Næstehjælperne.

Man skal være bosat på Amager eller bo i Københavnsområdet for at blive medlem. Gruppen hjælper alle, men den er stiftet for at hjælpe og støtte mennesker, der er ramt af reformerne.
De har en gruppe på Facebook, og de mødes og har café i Sundholm 8.

Hvornår: Mandage i ulige uger klokken 16.00-19.00

Senior IT Amager

Hvad: Senior IT Amager er en netværksgruppe af IT-interesserede, som gerne øser af deres viden.

Mange af deltagerne på holdene har gået på holdene i flere år. Senior IT lægger vægt på, at gruppen har det hyggeligt, og at deltagerne kan lide at være med.

Der er altid kaffe på kanden.Der er også mulighed for at få vejledning på e-mail eller over telefon.

Som frivillig kan du være praktisk hjælp (opstilling, kaffe mv.), ekstra hjælp under undervisningen, undervise i IT og klare henvendelser om tekniske problemer med telefon/computer mv.

Hvornår: Formiddagshold onsdage klokken 10.00-12.00 og eftermiddagshold onsdage klokken 14.00-16.00

Kontakt: Du kan kontakte Claus Olander og Birgit Offt på info@senioritamager.dk eller telefon 24 78 88 04

Solsikke Kvindeklubben

Hvad: Solsikke Kvindeklubben er en multietnisk forening. De har blandt andet lektiecafé.

Hvornår: Torsdage klokken 17.00-22.00

Kontakt: Du kan kontakte Layla Djama på layladjama@hotmail.com eller 53 69 10 33

Ældrenetværket

Hvad: Ældrenetværket er en del af Bydelsmødrene, og de består af en gruppe kvinder, primært med pakistansk baggrund, der mødes en gang om ugen til hygge, madlavning og syning. Det er en mulighed for kvinderne til at have et fællesskab og komme lidt ud.

Hvornår: Hver torsdag klokken 12.00-16.00

Kontakt: Du kan kontakte Memoona Shahzadi på memoona53@gmail.com og telefon 51354084

Få mere at vide her

Bliv medlemSekretariat