Maskinhallens historie

Midt på Sundholm står Maskinhallen, der som leverandør af lys og varme til Sundholm var en central bygning på området. Et nyt samarbejde puster liv i bygningen –  Maskinhallen skal være et samlingspunkt for sociale og kulturelle aktiviteter og arrangementer.

Bygningen er et nyt kulturelt og socialt mødested for lokalområdet – og det er muligt gennem en treårig bevilling fra Kultur- og Fritidsudvalget fra 2022-2024.

Det er Foreningshuset Sundholm 8, Frivilligcenter Amager, GLiMT Amager, Kirkens Korshær og Amager Vest Lokaludvalg, der har indgået et samarbejde.

Maskinhallen blev ikke brugt, men i samarbejdet kunne de se mange muligheder for stedet og lokalområdet.

Amager Vest Lokaludvalg finansierede lejen i pilotperioden i 2021 for at sikre, at Københavns Ejendomme ikke fandt nogle andre interesserede i mellemtiden. Samtidig var det en mulighed for at vise, hvad stedet kan – på trods af corona.

GLiMT Amager øver og viser forestillinger, SAND har holdt juleaften for hjemløse, og i 2021 har der været Grundlovsarrangement og Frivillig Fredag i den smukke hal med højt til loftet, gamle loftsbjælker og malerier på væggene.

Til Grundlovsarrangementet var der inviteret politikere fra alle partierne med til at deltage i debatten – og til at se potentialet i Maskinhallen.

I 2022 og 2023 har der blandt andet været byttemarkeder, fællesspisninger, maduddeling, foredrag, nycirkusforestillinger, støttearrangementer for Ukraine, eid-fester, julefester og meget andet.

En del af Sundholm 8

Som medlem af Sundholm 8 kan du bruge Maskinhallen til åbne, offentlige arrangementer. Sundholm 8 bliver brugt til omkring 1000 aktiviteter om året, og der er omkring 50 medlemmer, så foreningshuset har brug for mere plads til at udfolde sig – og den plads er der i Maskinhallen.

Tanken bag Maskinhallen er, at arrangementerne skal være tilgængelige for mennesker, der kommer på Sundholm og for mennesker i lokalområdet samt resten af Amager og København. Det skal være aktiviteter og arrangementer, der åbner Sundholm op og samler mennesker på tværs af baggrund og sociale vilkår.