Skip to main content

This is a repeating event

OCEAN GRID

2022man12dec16:00man19:00OCEAN GRID16:00 - 19:00(GMT+01:00) ArrangørKunstner Karen Land Hansen

Detaljer om begivenheden

Kunstner Karen Land Hansen undersøger havbunden i værker, der er lavet til en ny udstillingsrække: i Maskinhallen, på Fabrikken for Kunst og Design og på De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS). Udstillingerne er første manifestation af et samarbejde mellem Karen Land Hansen og GEUS.

Boblerev. Linjer i ler vrider og vender sig, på kryds og på tværs, i den spinkle skulptur på podiet. Det bugtende grid – eller net – går igen i udstillingens andre værker. I kunsten er griddet traditionelt blevet brugt som et ordenssystem, der peger på en rationalitet. I Karen Land Hansens skulpturer ses en gitterstruktur, der er irregulær, foranderlig, fabulerende og til tider næsten opløst. Den er Land Hansens abstrakte fortolkning af havbundens kurver, overflader og formationer i værker, der befinder sig i modelskala – set i forhold til den virkelige havbund.

Skulpturernes former er baseret på tværsnit af havbunden ved Hirsholmene. Havbunden er her helt særlig og kendetegnet af en stor variation af landskabsformer og levesteder: Boblerev og moræneaflejringer er både geologiske naturfænomener og hjemsted for mange dyr og planter. Maringeologer og geografer fra GEUS har ved hjælp af teknologier, som flerstrålet ekkolod, scannet havbunden og kortlagt et stort udsnit. Det er et arbejde der sker for at bidrage til en bæredygtig benyttelse og beskyttelse af havbunden. Og en del af al denne havdata har GEUS bearbejdet og gjort tilgængelig for Karen Land Hansen i den gensidige udveksling og samtale.

Der er langt fra de højteknologisk baserede havdata til de manuelle og enkle processer i Land Hansens arbejde med skulptur og billeder. Kunstneren har skåret tværsnit af boblerev ud i pap, lavet forme i papmache og limet lag af bøjelige krydsfinér sammen. Nok er der forskelle, men i processerne er der også fællestræk. For både videnskab og kunstner arbejder med forskydninger og fortolkninger af virkeligheden, i et forsøg på at gøre sig den begribelig.

Udstillingsrækken omfatter formidlingsaktiviteter. Unge mennesker fra Kreativ 10. klasse vil i Maskinhallen med afsæt i udstillingen arbejde med deres egne fortolkninger af ’havbundsskulpturer’. Sammen vil vi tale om havbunden, vores forestillinger og om dét at være nysgerrigt undersøgende (som ung i dag, som menneske, kunstner og videnskabsperson).

Program

  1. – 16. december 2022: Udstilling i Maskinhallen og workshop for Kreativ 10. Klasse.
  2. – 12. februar 2023: Udstilling på Fabrikken for Kunst og Design. Foredrag med Verner Brandbyge Ernstsen Ph.d. og seniorforsker på Afdelingen for Maringeologi på De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og billedkunstner Karen Land Hansen.
    13. februar – 13 marts 2023: Udstilling på De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

Mange tak til: Grosserer L. F. Foghts Fond, Amager Vest Lokaludvalg, by Ida Nissen, Tine Hecht-Pedersen, Paradis, Maskinhallen, GEUS og Fabrikken for Kunst og Design.

Adresse: Maskinhallen, Sundholmsvej 28 A, 2300 Kbh. S.

Åbningstider: Mandag den 12. og tirsdag den 13. kl. 16-19. Onsdag den 14. og torsdag den 15. kl. 17-20. Fredag d. 16. kl. 11-14.

Tid

(Mandag) 16:00 - 19:00(GMT+01:00)

Sted

Maskinhallen