Skip to main content

Et socialt og aktivt netværk

11. november 2022

Den Sudansk Danske Forening har netop fejret et-årsdag. Foreningen er meget aktiv med netværksskabende og sociale arrangementer for børn og voksne. Vi har snakket med Mahmoud Siror, som er kasserer i foreningen.

Den Sudansk Danske Forening er en forening primært for mennesker fra Sudan eller med rødder i Sudan samt deres familie, men danskere er også meget velkomne – og nogle af medlemmernes ægtefæller fra blandt andet Danmark er også med i foreningen. Foreningen arbejder blandt andet for at styrke sammenholdet mellem herboende sudanesere – og for at styrke sammenholdet og venskabet mellem herboende sudanere, mennesker med andre nationaliteter og danskere.

Foreningen har 70 medlemmer, og deres børn er også med til mange af de forskellige aktiviteter og arrangementer, som de holder. Foreningen har til formål at tilbyde folkeoplysende aktiviteter såsom kunst, sang, idræt og musik.

En del af medlemmerne mødes en gang om ugen i Sundholm 8, hvor de hygger og spiser sammen, hvor børnene leger, og forældrene blandt andet spiller kort og snakker sammen.

Andre gange tager nogle af de voksne med en gruppe børn i Grøndalscentret, hvor der er rig mulighed for at bowle, spille billard, fodbold, tennis og hoppe i trampolin. De har været på Bakken tre gange og har grillet på Amager Strand.

Foreningens medlemmer hjælper også med besøg eller med at samle penge ind, hvis et medlem eller et medlems familiemedlem i Sudan er syg.

Et medlemskab koster 100 kroner om måneden, og det har blandt andet dækket udgifterne for børnene, da de var på Bakken.

Sparring på arrangement og ansøgning

Foreningen har taget godt imod muligheden for at bruge Maskinhallen til åbne og offentlige arrangementer. De har holdt eid-fest og fejret deres 1-årsdag, hvor det har været muligt for andre end foreningens medlemmer at være med.

Mahmoud fortæller om den seneste idé:

”Jeg har snakket med Aurelia fra Maskinhallen og Sofie fra Amager Vest Lokaludvalg om, at vi vil holde VM i herrefodbold. Vi vil også invitere hjemløse, så de har et sted at hænge ud, når natcaféen er lukket. Aurelia har skrevet ansøgningen, og jeg har sagt ok. Jeg har også snakket med min forening – de siger, det er ok og kommer og hjælper. Det er hen over fem dage”.

Ansøgningen om at holde VM og vise kampe på storskærm i Maskinhallen er blevet imødekommet af Amager Vest Lokaludvalg. Datoerne er lørdag den 26. november, fredag den 2. december, søndag den 4. december, lørdag den 17. december og søndag den 18. december.

Der er fire frivillige med, som står for kage, kaffe, te og sodavand samt det tekniske med at få kampene op på storskærm.

Glæden ved at hjælpe andre

”Jeg vil gerne hjælpe andre. De skal ikke være ensomme og sidde derhjemme eller sige, at de ikke har nogen penge til at lave noget med deres børn. De skal ikke tænke på, om de har nogen penge. Med hensyn til mig selv, så har jeg små tvillinger – de kommer altid med her i Sundholm 8, og de snakker med de andre børn og laver en masse sjov. Når de kommer hjem, så siger de om søndagen ’Far, jeg har leget det der. Far, jeg har lavet det der’, fortæller Mahmoud om, hvorfor han er med.

Han og resten af bestyrelsen lægger et stort arbejde i at samle foreningens medlemmer, stå for aktiviteter og arrangementer og alle de praktiske ting. Mahmoud køber også ind til foreningen, fordi han er kasserer.

En del af deres arbejde er også at få flere med – for eksempel har han fået nabofamilien med:

”Min nabo er også sudaneser, og han har en kone og to børn. Før gik de hjemme, men nu kommer de altid forbi – og de har lært mange af de andre at kende”, fortæller Mahmoud om hvordan netværket bliver større i foreningen.

Hvis du vil være med i foreningen, kan du kontakte Mahmoud på telefon 26 12 02 44 eller mahmoudsiror67@gmail.com