Skip to main content

”Musik kan samle os alle sammen”

29. april 2022

Mette Hanskov er dirigent i Publikumsorkesteret, som er et stort symfoniorkester, der har eksisteret i syv år, og som blev startet på Det Kongelige Teater. Mette har skabt et orkester, hvor der er plads til alle uanset niveau og instrument, og hvor de spiller klassisk musik og popmusik. I april gav orkesteret koncert for hjemløse i Maskinhallen.

Publikumsorkesterets første koncert efter corona var for hjemløse og blev holdt i Maskinhallen den 5. april. Det var også første koncert for publikum i lang tid:

”Det var så dejligt at spille for nogen, som vi kunne mærke, blev virkelig glade for musikken. Der var en god stemning”, siger Mette.

Publikumsorkesteret fyldte godt op i den gamle maskinhal med cirka 40 musikere og instrumenter. I orkesteret er der plads til en bred vifte af instrumenter – også nogle, der ikke normalt er med i et klassisk orkester. Maskinhallen lagde en god ramme for musikken, og de spillede blandt andet Bach, nogle Elvis-numre, Olsenbanden og ”The House of the Rising Sun”:

”Maskinhallen havde en forbavsende god akustik – det kan jeg sige som klassisk musiker – det er ikke ligegyldigt, hvor man kommer,” slår Mette fast.

Et orkester med plads til alle

Der er plads til alle niveauer i Publikumsorkesteret. Mette fortæller om, hvad orkesteret betyder for hende, og hvordan hun skaber plads til alle:

”Jeg elsker stadig Publikumsorkesteret lige så højt, som da jeg startede det, og jeg synes, det er vigtigt, at der er nogle steder, hvor man kan komme og spille med der, hvor man er. Andre amatørorkestre kan spille flere andre ting, men vi tager alle med – og jeg arrangerer musikken sådan, at dem, der ikke kan spille så længe eller ikke har tid til at øve sig så meget, de spiller en let stemme og er med – det ødelægger ikke noget, og det lyder godt.”

Der er ingen tvivl om, at Mette brænder for Publikumsorkesteret, og at det er dejligt orkester for dem, der er med:

”Vi er med i Publikumsorkesteret, fordi det vigtigste her i livet er at give kærlighed videre, og musik kan samle os alle sammen. Jeg synes, vi skal spille det bedste af det bedste – altså det skønneste klassiske musik og det skønneste popmusik, og så bruger jeg lang tid på at arrangere det, så det lyder godt. Det er en passion, jeg har, fordi klassisk musik giver os glæde,” sige Mette Hanskov.

Publikumsorkesteret øver hver tirsdag klokken 17-20 på Falkonergården, og for et kontingent kan man være med – man skal kunne medbringe sit eget instrument. Indimellem øver de også i Maskinhallen, og her er det helt i orden at kigge ind og lytte med. Mette regner med, at de holder flere koncerter for hjemløse i Maskinhallen. De spiller også i Tivolis koncertsal den 4. juni klokken 14.

Læs mere på deres hjemmeside eller følg dem på deres Facebookside.